Tuesday, June 12, 2012

++baby H++


assalamualaikummmm~


lamanya tak update blog..rasanya harini dah masuk hari ke sebelas usia baby H.oh ya!mesti ramai yang pelik tiba2 aku sebut pasal baby H kannn???sebabnya due sebenar adalah pada 2 Julai 2012. :)
FYI, pada 31 MEI haritu aku selamat melahirkan baby boy secara normal dengan berat 2.54kg...alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar walaupun kelahiran baby H pada minggu ke 35 memang sangat2 tak dijangka..awal benor dia nak keluar tengok dunia..hehehe.:))

semoga anak mama jadi anak yang soleh, taat, bijak dan baik bila besar nanti ye sayang~love u so much!

so.nasihat untuk kawan2 yang sedang pregant di luar sana..masa perut masuk 7 bulan korang dah kena get ready untuk sambut orang baru..I mean, bukan dari segi persiapan barang2 je..tapi persediaan mental pon  perlu gak..kalo tak nanti jadi macam aku..tau2 je dah beranak..tak sempat nak g dengar talk pasal cara2 nak bersalin..huhuhu.nasib baik encik suami berada di tempat kejadian (labour room) kalo tak mati kutu aku dok kat dalam bilik tu..huahua~

nak cerita panjang2 harini macam tak larat sebab nak g tengok anak tido dalam bilik sorang2..ehem2..pasni bolehlah panggil aku mummy husna ye.,,=p *yo yo owww je*

p/s::
bagi yang pernah tanya aku pasal confinement set mana yang bagus selepas bersalin aku recommend set bersalin ratu mak dara...memang best..sebab dalam set tu ada macam2..sekali ngan bengkung and tungku herba..then dia guna rempah base.lebih kurang sama macam nona roguy..kalo nona roguy takde bengkung.korang kena beli asing..harga pon tak banyak beza..so.terpulang lah nak beli yang mana...just giving out my opinion..:)

8 comments:

  1. terkejut dgr husna dh bersalin..tetiba je pos ni mendatang..wah x sangka ye...patut la br ni mia pi check up 7 bulan, nurse dh suruh standby...tp mia selalu ckp dgn baby..'tunggu dulu ye syg'..hehe.

    tahniah ye husna..selamat berpantang

    ReplyDelete
  2. ooo....patutla lama tak update. dah agak dah..mesti dah deliver. anyway..congrate tulation for new born..

    ReplyDelete
  3. Tahniah Husna! Patutlah senyap je. Semoga Baby H jadi anak yg soleh dan taat :)

    ReplyDelete
  4. uhh cepatnye bby nk kuar tgk dunia... smoga jd budak yg baek.. :)

    selamat bpantang kak..

    ReplyDelete
  5. zazaw dah agak dah
    mesti akak dh bersalin
    sbb lama gila tak update blog

    eheheeh Tahniah Mummy Husna
    :)
    apaa nama baby kak?

    ReplyDelete
  6. husna...
    sorry tau haritu sebab tak sempat nak ziarah husna dan baby hadiff...
    sebab minggu last tu buzy sikit...
    huhut, terkilan tak dapat tengok mummy dan baby baru. husna kat kedah ke sekarang ni..?
    husna, nnti kalau ade masa, ceritalah detik2 bersalin haritu...
    terkejut sangat husna bersalin awak.. aduh, cuak betul.

    ReplyDelete
  7. terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

    ReplyDelete