Sunday, January 30, 2011

++GIVEAWAY - SAYA NAK HADIAH NIE ++

nat..sorry aku baru perasan yang ko tag aku..huhu.takpe2.aku rasa sempat lagi kalo aku post entry pasal GA kali nih kan?hehe.


kawan2.actually GA ni sempena dengan pembukaan blog baru oleh cik dylazfamily.
korang boleh g terus ke blog tu dengan klik kat link kat bawah ni.

BLOGSHOP DILAZ COLLECTION or klik je gambar kat atas tu..
 GA bermula (23 JANUARI 2011- 28 FEBRUARI 2011) 
 
 jadinya aku nak tag 3 orang:
loy
leolavender
irizz


join jangan tak join!!bye...~!!!

Saturday, January 29, 2011

++no more private message++

 
 
dulu masa mula2 encik ilebiu masuk keje...setiap hari tak kira waktu mana sekalipon aku mesti akan hantar mesej kat dia thru fesbuk.dalam mesej tu aku citela pasal ape yang aku buat dalam seharian tu.n tajuk dia mesti  ikot format gini...
"P/S::I LOVE U..*date*
 
**
** 

e.g#
P/S::I LOVE U 100...16th JAN 2010

selama 3 bulan berterusan aku buat macamtu..semangat gilak sebab yelahh...kami kan baru ehem2 waktu tu..awawaw~malu aih.pastu bila aku da start sibuk ngan laptop buat hal aku rutin harian aku tu tergantung n terbiar macamtu jek..baru2 ni encik ilebiu ada tanya nape aku dah tak hantar mesej kat dia..?aku jadik kaget nak cakap ape.sebab memang salah sendiri pon.before ni ok jek dok hantar.tetiba je stop.huhuhu.tapiiiii...kalo aku hantar tiap hari sekalipon aku rasa dia mesti tak sempat nak baca punya..dalam seminggu bukan setiap hari dia bole on9.paling tidak pon 2 kali macamtu jek.huhu.sememangnya dia makin hari makin bz...kang hantar banyak2 tak terbaca plak kang..sian aku dok pulun sorang2.hahaha.macam peminat misteri dok bagi surat cintan kat orang yang dia suka.LOL!

hey peeps..FYI.im getting better in time.no more sulking!heheheh.majuk mana bole lama2 beb.kang lain jadinya..kadang2 tu kan aku buleh terlupa yang aku tengah merajok waktu tu.bila encik ilebiu call.aku angkat dengan biasa n siap buleh gelak2 bagai semua.pastu bila tetiba je teringat aku ngah majuk...terus..*eh.apesal aku p gelak2 plak.aku ngan ngah majuk nih.cepat2 back to da previous mood* bila teringat macamtu serta merta mood buleh bertukar.dari suara gedik n lemah lembut macam suara cik puan julita aisyah terus bertukar jadik suara jantan.wakakakaka.vongoks giloss!ala...bukan selalu dok buat macamtu..hihi.sekali sekala perlu juga untuk dapat perhatian yang lebih dari yang tersayang..semua tu bersebab okeh.bukan saje2 nak merajok tak tentu pasal.itu gilo meroyan namanya.

lu rock la beb!!!i lebiu~


kat kaki ada nota::
L::"now i know da way u merajok" *giggling*
P::"eh.manade majuk...saya cuma sedih je."
L::"alah..majuk n sedih tu sama jek..kalo tepon asik diam n tak banyak cakap maknanya majok la tuh.hehe"
P::"yolah.ape2 jelah..abang~"
L::"ye.."
P::"hihihihi.sayang abang tau"
L::"hahaha.ok.love u too my sayang"

ok.dah2.gelissss~
babai.muahahah!

++awat loqlaq sangat hang ni?++

 
hana...baru arini kite tawu yang miss sunshine tu hana rupanya.hahaha.
minta maaf.tai pu chi..~
jangan marah taw.hehe.
i lebiu~:))

++the chronicle of dot.dot.dot.++


foundation:: (2005-2006)
 ni zaman comel aku..sebab time ni aku tersangatlah tembam.macam belon nak meletup.huhu.jadi femes sebab aku asik kena denda masa orientation week.jiwa memberontak tanak jadi cikgu..tapi terpaksa.lama2 baru boleh adapt ngan surroundings n also cara belajar kat maktab. aku agak rock masa zaman foundation.abis semua lagu emo punk n underground music aku layan..hahaha.well.asal nak jadi artis kan.tetiba jadik artis murid-murid plak.boleh bikin school of rock lah i tell u.wakakaka.

first year degree:: (2007)
lulus pengajian foundation dengan jayanya.syukur.masa ni semua takde aim lagi nak mintak posting mana.sebab memikirkan kami ada masa 4 tahun lagi sebelum dipostingkan.hehe.tapi tengok akak2 n abang2 senior dapat sarawak gerun gak.tahun ni banyak gila main dari study.rasa diri dok muda remaja lagi kan.tu pasal huha sana sini tak tentu hala.hehe.time dah pandai dah ada boipren taw.terus kononnya bercintun macam monyet.even monyet pon malu ngan kami.haisyh..not good.not good.huhuh.T__T


second year degree:: (2008)
baru nak belajar start fokus sikit2 kat pelajaran.time ni fashion kena up to date.still rasa diri dok muda lagi waktu nih.haha.*geli*..aku rasa taun ni taun yang paling mencabar n banyak dugaan..lepas satu2 masalah datang..sampaikan aku rasa masalah tu macam takda kesudahan.boleh dikatakan tahun ayaq mata..kalah wan maimunah punya lakonan.hahaha.tapi tu semua aku anggap sebagai satu pengalaman yang mematangkan diri aku sebagai seorang perempuan...:))

third year degree:: (2009)
alhamdulillah..tekad untuk berubah sebaik yang mungkin.takda masa untuk main2 lagi..fokus waktu ni adalah pelajaran..tahun digunakan sepenuhnya untuk muhasabah diri..yang mana yang tak elok, diperbetulkan...yang baik dipertingkatkan lagi..masalah makin berkurang.pelajaran semakin meningkat.syukur pada-Mu ya Allah~

fourth year degree:: (2010)
semua dah nampak perubahan yang sangat positif dalam diri aku..usaha untuk berubah menampakkan hasil...alhamdulillah..aku dah boleh rasa aura cikgu tu dah ada dalam diri berbanding masa mula2 dulu aku jejak kaki kat maktab..dan waktu ni gak aku dipertemukan dengan seseorang yang berjaya membuka hati aku untuk menyayangi dan disayangi..disebabkan dia aku tanam azam untuk mencari hala kesempurnaan diri..dia banyak bagi semangat untuk aku terus memajukan diri tanpa perlu menoleh ke belakang lagi..bersyukur yang tidak terhingga kepada-Nya..banyak masa aku dihabiskan kat rumah dan pelajaran pon semakin baik.


2011:
posting.yeah~hehe.


Friday, January 28, 2011

++takpelah,syukur..janji utara gak++

 
Alhamdulillah...
saya dapat posting perak.kat mana still taktau lagi..insyaAllah 3 hb baru tau penempatan kat mana.doakan saya ye kawan2.

++CONTEST AJAATYNE :: besday someone spesel++


JANGAN KLIK TANG LAIN MELAINKAN SINI!!!!!

banyak betul tag sejak akhir2 ni.hehe,agaknya skank semua dah bole tarik nafas lega sebab dah tau tempat posting masing2..:)
kali ni tag datangnya dari my batchmate..cik ninie nuriszha..
errr....untuk menjawab kepada tagging ni aku kena buat ucapan untuk yang tersayang sempena birthday sekreatif yang mungkin untuk si dia.alamak.memang fail bab2 nih..even aku dah bertunang.but seyes aku rasa aku tak romantik or jiwang sangat.huhu.but takpe.apa salahnya aku mencuba kan???

bismillahirrahmanirrahim~


hye abang..hehehe..dorang suh saya buat ucapan kreatip untuk abang.eh.suka la tu..bluweeekk...;p

u know..there is no other person in my life besides u..even sometimes saya ni blur..sengal sikit2..malu..comel.(eh?) n menggelabah tak tentu pasal sometimes.hikhikhik..tapi abang tetap cool n menerima saya seadanya.disebabkan itu.saya hadiahkan abang kasih sayang yang tiada tolok bandingnya..tinggi2 menara KLCC tinggi lagi kasih saya untuk abang...(cair takk???!)nah.ada lagi sambungan..

even saya ni emo n penyedih orangnya..tapi saya sayang kat abang taw.no doubt..
skank ni saya cuma berdoa semoga Allah permudahkan laluan kita untuk bergelar pasangan hidup yang sah dan sentiasa taat kepada perintah-Nya..dan saya turut titipkan doa agar Allah menetapkan hati masing2 untuk menempuh hari2 yang akan mendatang..insyaAllah..
 akhir kata...HAPPY BIRTHDAY MY EARTHLING~

sekian..wassalam..~

***************

dah2..abis dah ayat jiwang aku..tak sure plak kalo encik ilebiu baca ni dia percaya atau tak aku yang menulis semua ni.hahahaha.please darling...percayalah bahawasanya saya ni sangat romantik orangnya...*puke*
dia sorang muntah dahle..korang yang baca ni jangan over geli2 plak ea..aku jentik hidung sorang2 kang.haha.

aku tanak buang karan aku dok bebel panjang2.takde ilmiah sikit pon.so.aku nak tag 3 orang manusia bertuah..jeng..jeng..jeng..

1.m1r4_88
2. emi_linda
3. waqiuddin wahab

 orang lain pon dialu2kan join contest nih...jommmmMMMMMmmm~~!!!!

kat kaki ada nota::
kalo encik ilebiu baca nota ni kompem arini gak dia ajak aku kawin sebab terharu punya pasal.ngahahahah~pang!!!!





++saya tak marah..saya cuma sedih je tau tak..++




fine.semalam aku macam ter'emo' sikit ngan encik ilebiu.sebabbbbbbbb....dia sangat2 bz sampaikan aku rasa ada certain time tu dia tak ingat kat aku pon.uhuk2..;((
kedengaran agak poyo n mengada-ngada sebab nakkan perhatian.psycho gilak!!!!but to tell u da truth aku ni bukan jenis yang nak berkepit ngan enset 24/7..aku tau ada masa2 yang dia perlukan privasi n rehat n ada masa dia nak manja2 ngan aku.erk????ops.hahaha.so.bila rasa masa sesuai baru aku text or call..tapi semalam aku gila punya eksaited nak cite itu ini ngan dia pas dia abis keje.pasal posting ke jadah semua tula kan..jadinya aku pon tunggula dia balik spital..biasanya dia akan bitau kalo dia dah nak balik or dah sampai kat rumah...tunggu punya tunggu tengok2 dah lepas maghrib..(dia abis keje kul 5pm) n rasanya semalam dia takde oncall. takde plak mesej dia.huhuh.dah start emo sikit2.sabar jela..dahla malam yang sebelum tu pon dia macam bz gak.aku taktau dia buat ape..last2 aku masuk tido macamtu jek...huh.sangat tak best OK..but i managed to control my emotion at that time n sent him a goodnyte message like usual.
 
fikir2 balik, nak text pon takot kacau plak dia ada hal ke hape..tapi dalam hati dah kacau bilau suh mesej gak.haaa...bukan salah aku k.salahkan hati n jari jemari aku yang cekeding nih..so.aku pon capai enset n terus taip mesej nak tanya dia kat mana..risau sangat..kot2 dia ada masalah ape ke kat sana kan..masa ngah taip tu tetiba...brrrr..brrrrr...*henfon vibrate*.ah..ada mesej masuklah..aku memang suka letak phone aku in silent mode..pasal ape??pasal aku punya suka la nak buat ape pon kan..kecoh la lu!;p

"salam..abg tengok muvee malam ni ngan kawan2.i'll text u later..love u...=D"

i feel like....huh.whattaaaaa???????

daripada ayat bunga2 panjang bagai tu terus aku tekan butang cancel mesej.tak jadi aku nak text dia...last2 aku cuma reply..terkedu kot babe..hiks.;p

"salam.ok."


dalam hati dah sedih gila kucing lahhhh...dahla sedih pasal result posting tak keluar lagi..bertambah2 la kesedihan semalam..semangat eksaited nak bercerita macam2 tu tetiba hilang macamtu je..down ah.mula lah nak tumbuk2 bantal garfield n patung katak aku..sebab masing2 punya muka macam nak mintak penumbuk jek.nahhhh!amik kau!!dusy2..!!kasik 3,4 das.(kesian...abis patung2 aku jadik mangsa macam punchingbag)

nak dijadikan cerita.aku pon tinggal la enset aku kat dalam bilik...n keluar menenangkan hati n perasaan dengan menonton televisyen..kebetulan ada rancangan feveret CSI..tengok tv sampai tak perasan yang jam dah nak dekat pukul 11pm..diulangi.phone memang takde ngan aku waktu..aku terus abaikan jek.sebab aku tau..mesti takde bunyik punya coz orang tu g tengok wayang.takkan nak main2 mesej plak kan??mintak kene luku ngan orang belakang je kang..muahaha!


so.dah agak2 macam mengantuk..aku pon masuk bilik...huaarghhhh~menguap la 2,3 suap.(pandainya BM...T__T)...masa tu takde hati nak tengok phone lagik...aku ngah sedey kan..haruslah pandai menjiwai watak..wakakakaka.eh.tapi seyes.memang semalam damn sad..kalah cerita kesedihan pasha ngan jejai..ehh!?
then baru teringat..owh.enset ku...kesian daku abaikan mu selama nak dekat 4 jam..maafkan daku enset..

fuiyyyooo...wow!!banyaknya miskol berserta mesej..
semuanya dari dia..laahh..kata nak tengok wayang..bole plak dia call aku ek..

agaknya dah banyak kali call aku tak dapat.terus dia tinggal mesej suh call dia balik..
ouh.maaf ye bang..tak sengaja tinggal enset.huhuh.
tapiiii...aku tak call pon..aku cuma anta mesej je kat dia..bitau aku baru masuk bilik n dah nak tido..mengantuk..
sepantas kilat dia call aku after that..hahaha.time tu aku dengar banyak suara orang dok gelak2 n sembang.dalam hati.."ouh.kat luar lagi agaknya"
 
kami sembang macam biasa.tapi aku nak cepat end up call..cakap lama2 kang ada yang nangis plak.haru weyh..mata aku ni dahla sensitip.nangis sikit bengkak bertaun.cememek tol!haha.aku tau dia perasan yang aku macam tak ceria jek..n for sure dia pon mesti rasa tak senang duduk..but i'd convinced him that i was totally ok n needed to brush my teeth before i went to sleep..padahal aku memang crack semalm.K.O...*what a great beautiful liar husna*
abis takkan time dia ngah suka2 ngan kawan2 dia tetiba aku plak nak cerita n luah perasaan sedih kecewa segala bagai time tu gak????ahhh..nonsense.aku still rational lagi..baik aku diam.n tido is da best medicine i guess...



pas gosok gg..terus tido...zzzzzz.....krohhhh~the end of da story..


kat kaki ada nota::
saya still sayang awak no matter what!!x.0.x.0...:))

Thursday, January 27, 2011

++gosh!!!!!!!++


taktau nak tafsir perasaan sendiri skank ni.huhu.
bercampur aduk dowh!!!!
yang pastinya aku tak suka situasi nih.really damn hate it.
baik tido dengan harapan everything wud go back to normal again once i wake up on da next day.
teruskanlah berharap.semoga dibuai mimpi2 indah malam ni yang bisa buat aku tersenyum kembali.





++1st GA Pearl by mOoN ++

seronok plak bila takde keje time2 cenggini orang tag aku untuk join contest..tenkiu cik nat!!:))
kali ni GA datangnya dari cik munirah izzan.or korang boleh g direct kat blog dia kat SINI.
ni first time orang buat GA berkenaan dengan pearl.maybe ada kena mengena kot ngan owner blog..sebab dia dari sabah.korang boleh baca kat profile dia untuk mengenalinya dengan lebih lanjut.err..pasal no phone dia tak sure plak bole dapat ke tak.hahahah.*eh.tetiba melalut ke situ plak*


dalam banyak2 warna pearl..kite suka warna putih..suci jek nengok kan??:)
dah,.tanak buang masa lagi.jom join ramai2 GA pearl nih.rugi woo kalo tak masuk.sebab hadiah misteri bakal menanti anda...n tarikh tutup seperti yang dimaklumkan adalah pada 14 februari 2011...tengok.date pon cantik.insyaAllah hadiah pon mesti menarik.hehehe.


so aku nak tag::
cik iera
cik kyrra
cik anna el-zehra

++masih lagi menjadi tanda tanya..++



bila tengok kawan2 update kat fesbuk, ramai yang dapat posting kat tempat yang kitorang mintak masa isi borang dulu..n kat sini aku nak ucap tahniah kat dorang tu terutama my bestie cik nuri sebab dapat posting melaka...dekat ngan rumah.bolehlah pakai inspira pasni as she dreamed before.hohohoho.that means, there's still have a little hope for me to be posted in perlis..ya.aku mintak posting kat perlis aritu..nampak agak susah kan?sebab perlis tu nampak kecik..nak ke terima cikgu ramai2 kat sana.hurm..Ya Allah..permudahkanlah urusan postingku..huhu.sebab bila makin lambat dapat tau makin nervous aku dibuatnya..
 i've been trying so hard since early in da morning just to call primary school department of putrajaya.tp line terlalu sibuk sampai susah nak tembus.last2 masuk voice call.huhu.sedih..:((


i told mr ilebiu bout this posting thingy last nite..but he seemed to be so busy doing his work..after working hours, he went to play basketball with his friends..laundering his dirty cloths after that n going to da surau to perform his isya' prayer..bab2 solat tu memang aku sokong sangat2..duduk berteleku lama2 kat sana pon takpe..i like..tapiiiiii.....pas balik dari surau..few hours later baru dia nak text aku.tu pon aku mesej dia dulu..tanya dia buat apa n mintak dia doakan aku..sounds mengada-ngada bukan??i have reasons for doing this..kalo bole time2 genting macamni aku nak ada someone yang aku sayang untuk tenangkan hati aku besides my family..but nak buat macamana kan??orang dah sibuk malas lah kacau.baik duduk diam2 n layan kucing..*dahla muka baru kena cakar kucing.ampess T__T*


biarlah dapat mana2 sekalipon...janji boleh berbakti kat anak2 bangsa..cecewah.ayat bajet nak jadi next menteri pelajaran je.hahaha.kalo dah ada rezeki tu tak ke mana..akhir kata saya bangga menjadi guru (sambil angkat tangan gaya tunku abdul rahman)!!!!:D

++GIVEAWAY !!!! EASY TO ENTER... no slogans ETC!++



assalamualaikum...chaakkkk!!
another GA to be won..lets see who is da luckiest person to win dis gorgeous coach wristlet as shown below..

*klik kat gambar ni untuk g direct ke blog penganjur a.k.a cik ariana*
 
steady kan????sebelum ni asik dok tinjau2 jek nak beli wristlet ke tanak..but memandangkan poket tak berapa nak gorgeous.so.bertaruh nasib lah join GA nih..hahaha.jom join ramai2!!!senang jek..korang takyah nak cipta slogan bagai.
 
kat kaki ada nota::hoping that this precious thing wud be mine soon..insyaAllah.boleh bergaya ke sekolah dengan beg baru.hehehe.kalau ada rezeki lah..:))

Wednesday, January 26, 2011

++'KEYCHAIN LUCKYDRAW 2011'++


wow...vavavooommmm!!!cik loy kite dah pandai main tag2 orang lah.bagus!ada anjakan paradigma.hehe.
kali ni aku plak yang terkena.dia memang dah sedia maklum yang aku fanatik ngan kartun or patung katak (bukan katak hidup ok..yang tu tobat aku tak berani pegang)..so,.aku rasa contest ni macam sesuai jek ngan aku.perasan!;p...neway.thanx for tagging me dear..:))
sejak menang first GA aritu aku rasa seronok plak bila ada orang tag aku untuk join mana2 contest or lucky draw..yelah..manala tau tetiba ada rezeki n menang..??who knows??akak suka nokkksss..tehee~;D

meh pakat serbu join KEYCHAIN LUCKY DRAW 2011..comel2 jek dia punya 'rantai kunci' - yang dimelayukan dari keychain.heheh.paling aku suka design katak tulah.
tak caya??
hah.tengok nih..



lalalala....amacam?cute kan???tunggu apa lagi??jangan tunggu lama2 dik non sebab tarikh tutup dah hampir.28 FEBRUARI 2011..jadinya aku nak tag...*drum roll please....*

::semua followers aku untuk join LD nih!!!::

selamat mencuba nasib yaa...:)



Tuesday, January 25, 2011

++nak femes????++




setiap kali aku bukak youtube ada2 ja video baru yang diupload kat situ.masing2 berlumba-lumba nak tunjuk bakat supaya satu dunia boleh tengok apa yang dorang boleh buat..aku tengok youtube ni dah jadi satu fenomena yang beri kesan yang sangat besar kat seluruh dunia.cuma kau je yang tak perasan.muahah.heckkkk!!agak2 kalo laman youtube ni tetiba tutup agak2 apa akan jadi???ah.gile!!takdenya nak tutup site yang banyak mendatangkan keuntungan berjuta-juta macam fesbuk tuh..;p

plussss!!!kalo korang perasan lah kan.tau tak?ujibakat AF pon dibuat menerusi video2 kat youtube.gila ah..nak masuk??tapi malas nak g ujibakat sampai nak kena naik sampan or 2, 3 bus baru sampai kat tempat ujibakat..ahaa~korang tak perlu bazir2 tenaga korang tuh..korang boleh duduk rumah je then mintak sape tolong jadi cameraman n rakamkan apa yang korang nak buat.then upload..senang.hehe!!!:D
jadinya hangpa semua takyah dok ketaq lutut nak kena kritik ngan juri2 berpengalaman.nak2 bila dapat juri ala2 simon cowell tu.memang matiklah..hahahaha.daripada suara lemak merdu bila nyanyi depan pengkritik terus terkeluar suara jantan..aduhhh..malu nookkkss..T__T

video
--konon2 video teaser.padahal video disaster!--

nak femesss dak???tunggu apa lagi?cepat2 la masukkan video korang kat youtube..tak sampai seminit orang lain boleh tengok video yang korang buat tuh.then bila korang keluar jalan n tetiba ada orang kat tengah jalan tegur..
#1
"waahhh...akak baguslah main gitar..dasat la..boleh ganti ana ropol nih." wtf..

#2
"bro..wa salute la kat lu..sebab lu ada bakat tiup belon guna hidung.lu rock la bro!!!"

mesti mengong2 nak cam sape orang yang baru tegur kite tuh.itu menandakan korang dah jadi fofular..hehehe.pasni korang boleh lawan ngan cikgu shida.bhahahah.terbaiklah!!!
kat kaki ada nota::
aku tak pernah lagi cuba2 nak upload video kat youtube.tapi aku rasa aku ada bakat cakap ngan binatang.terutama kucing.tehee~agak2 kalo aku upload boleh jadi phenomenal dak?????



++sayang kamu!!!!++




makin hari makin meningkat bilangan follower..terima kasih tak terhingga sebab sudi singgah kat blog cabuk nih..hehe.dahla entry pon banyak ngarut2...
kecoh gila lu minah...padahal orang lain dah beriban-riban pengikut ko baru 100++ dah bising..hehe.
takpe.tujuan utama bukannya nak kumpul pengikut pon..blog ni dibuat atas dasar tempat luahan perasaan.n sebab tulah kadang2 korang boleh tengok aku emo..marah..sedih.happy n sengal...:))
sekali lagi TERIMA KASIH kepada semua..
sayang korang..*peluk&cium*
assalamualaikum...~

Monday, January 24, 2011

++berbanggalah dengan diri kamu seadanya wahai perempuansss..heee~++




bosan bila orang asik tegur aku kurus n keding.walhal aku dah rasa aku cukup gemok dah skank ni terutama kat area 'tot'~heheh.perempuan kalo naik badan, tang tu mesti nampak dulu.meyampahss!!(takyahlah dok nafi..malu2 konon.hah.tu mesti ngah nengok buntuit masing2 kan??kan??alaa..takyah cover2 ngan i.i nampak ok.muahahaha!).oh ya!korang janganla dok fikir bukan2 plak dalam otak masing2..kang cakap aku ni lucah pasal dok tulis benda mengarut berunsurkan 18SX..heip.jentik hidung kang...bukan itu tujuan entry ini dibuat.aku sekadar ingin berkongsi informasi yang diperolehi untuk tatapan bersama..so pasni janganlah berasa merendah diri or sedih mengenang nasib diri dengan "ASET' yang telah dikurniakan oleh Allah S.W.T

nah! baca ni! pas korang tengok tajuk artikel ni mesti korang akan tersenyum bangga...:))

 sumber::surat khabar mana ntah.tak ingat..hee~

...........................................................................................................................

FAKTA MENGENAI WANITA PUNGGUNG BESAR

SATU kajian kumpulan penyelidik Universiti Oxford di Britain mendapati wanita yang memiliki punggung dan paha besar kurang berisiko diserang sakit jantung dan kencing manis. Kumpulan saintis itu menyatakan lemak punggung dan paha boleh mengurangkan kesan protein cytokine iaitu penyebab keradangan dan arteri tersumbat. Ia berbeza dengan sel lemak di bahagian perut yang dikaitkan dengan penyakit jantung dan diabetes kerana ia mengandungi cytokine yang tinggi. Lemak punggung dan paha turut mengandungi sejenis hormon bagi melindungi salur darah dan bertindak mengawal kandungan gula dalam darah serta mempercepatkan pembakaran lemak. “Lemak di sekitar punggung dan paha berbeza dengan lemak di perut. Terdapat lemak yang baik dan buruk sama seperti kolesterol berfaedah dan kolesterol yang berbahaya,” kata ketua kajian tersebut, Dr. Konstantinos Manolopoulos.

sumber::drrozmeyherbaprimamarketing a.k.a 40juta.LOL!

...........................................................................................................................



j Lo says:: dontchu think that i am hot with this fat 'A'????feel jelous aa..??go n pimp up ur booty.hohohoho.LOL;p


kat kaki ada nota::
WARNING!!!! entry ni tidak menggalakkan sama sekali perempuan mendedahkan aset masing2 selepas mengetahui bahawa ianya adalah menjadi suatu kebanggaan diri..sebab ianya berharga lah maka kamu harus menutupnya dari menjadi bahan tontonan..LU PIKIR LAH SENDIRI..peace..~:))

++yeke dia jodoh kita?++


dimulakan dengan bismillah..disudahi dengan alhamdulillah..begitulah sehari dalam hidup kita..mudah-mudahan dirahmati Allah..come on.sing along with me friends..~hiks.ouh.korang taktau eh lagu ape aku wat mukadimah ni?isk.kesian..awal2 start dah miung..belum masuk topik betul lagi.hahaha.ok2.serius2.(sambil kerut2 dahi n mulut senget)

aku sekadar nak berkongsi idea ngan korang tentang bagaimana korang yang tengah dalam keadaan 50-50 pening or taktau nak decide samada lelaki or perempuan pilihan korang ni adalah betul2 boleh jadik soulmate or foulmate..hehe.aku bercerita berdasarkan pengalaman aku secara langsung n tak langsung..aku pon ada gak buat research sikit2 sepanjang tempoh aku menyolo menggunakan beberapa instrumen such as temubual..pemerhatian n macam2 lagi lah..

1. rasa happy bila si dia berada bersama kamu
bukan senang nak jumpa orang yang boleh buat kita happy dengan tak semena-mena kan??kecuali korang dok melepak dengan badut or pak lawak.kompem asik gelak berdekah-dekah sebab tak tahan dengan lawak2 yang dibuat.but bila kita bersama dengan si dia entah macamana korang akan rasa bahagia seperti di awang-awangan..perasaan happy tu akan datang dengan sendirinya even masa tu si dia langsung tak buat lawak.kalo tetiba korang sewel g senyum sorang2 tanpa sebab.sah!angau!
 p/s::sebab tu ramai perempuan sukakan lelaki yang pandai buat lawak daripada lelaki ensem tapi membosankan.tak caya?g check nabil raja lawak tuh.
2. rasa macam nak tumbuk bantal kuat2 or campak henset jauh2 sebab si dia tak call or mesej 
waima, baru tadi kot si dia kontek kita..then tak sampai 10 minit dah kecoh macam orang gila meroyan sebab si dia tak balas mesej or tak jawab call without checking si dia tengah buat apa waktu tu.ntah2 tengah meneran kat jamban ke..ngah mandi ke..gilo ke apo nak jawab call time tuh??punyalah sayang sampai takleh berenggang seminit.faham..korang memang perisau n sangat mengambil berat orangnya..yang, risau tu risau gak...tapi janganlah over sangat sampaikan nak berkepit dengan henset 24/7 ok?not good..not good..hehe.


3. jarang gaduh
ahaa...yang ni korang kena perhatikan betul2.ada dua sebab nape jarang gaduh.satu, mungkin si dia jenis yang sangat sayangkan kamu n kalo boleh tanak kamu kecik hati langsung dengan dia n nak happy2 jek bersama.orang jenis ni sangat bagus dibuat pasangan pasal ini adalah faktor penting dalam rukun berpacaran.sebab kedua, si dia mungkin langsung tak kisahkan kamu..lantak kome la kome nak buat ape poun.type yang kedua nih bahaya sikit..hihi.hati2 ye korang..kalo ada terjumpa orang jenis ni sah dia bukan jodoh kamu yang sesuai.:))
 
kalo korang ni jenis yang suka bertekak dengan pasangan or suka sangat perkataan 'clash' terpacul keluar daripada mulut.memang sah2 korang susah nak survive dalam sesebuah relationship.kalo ada sekalipon 1/10 yang terselamat..yang lain cuma tinggal 'kenang daku dalam doamu..'muahahaha!!!bukan apa beb.ada gak yang jenis macamni..hal2 remeh n kecik pon nak diperbesarkan..
contohnya.si pakwe menegur si awek...
"i tak suka u pakai tudung syria...muka u nampak sangat bulat macam donut..u tak rasa macamtu ke?i lagi suka kalo u pakai tudung ada awning..takdela nampak kemek sangat muka tuh."

"u kata i tak cantik n muka kemek???hello~!!muka u tu macam jambatan tak siap.kalo i tak couple ngan u takde sape yang hingin nak ngan u taw..pot pet pot pet...bla..bla..bla..."

dah gaduh2 macamtu terus mintak clash.erkkkk.semudah tu je?

whatthegoldfish!!pfft~

4. si dia sanggup bersusah-payah dan berkorban demi kamu bila mana kamu ditimpa masalah
plz go for this type!!!jangan fikir banyak...memang dia selayaknya untuk kamu..:))
tapi perlu diingat..pastikan si dia menolong dengan ikhlas tanpa mengharapkan sebarang balasan n tidak mengungkit2 di kemudian hari..

5. menerima kamu seadanya
tak perlu untuk menjadi seperti apa yang pasangan kita mahu..be urself!confident dengan diri sendiri..n kalo boleh jangan bandingkan diri dengan orang yang lebih serba-serbi dari kita..kalo dia tak boleh menerima kamu seadanya..say hye2 bye2...:)

6. caring
si dia sering bertanyakan tentang diri kita n keadaan keluarga kita di kampung...n menyatakan hasrat untuk berjumpa dengan mereka.so dude..what are u waiting for???just let 'em go...~:))


kalo jawapan korang ada dalam 6 point kat atas ni..maknanya korang ready untuk menjalinkan hubungan yang serius..goodluck!!

Sunday, January 23, 2011

++lain kali cakap siang pandang2...cakap dalam fesbuk jeling2 ada orang tak yang baca komen ko?hiks;p++


kadang2 kan kita ni pelupa taw.kecewa sangat dengan penyakit pelupa nih.sebab menyusahkan hidup for most of da times.nasib baik encik ilebiu ada bagi supplement untuk kuatkan otak n minda supaya tak jadi pelupa sangat.(even dia pon taktau sebenarnya penyakit yang menghantui cik tunang dia.he just gave it to me for good)hohoho.alaaa..bukan ubat apa pon.just vitamin B complex jek..korang nak tajam daya ingatan macam aku dak?hah.apa lagi.p cepat2 beli kat farmasi nun..

alkisahnya macamni.dua hari lepas kan aku g majlis kenduri ayu n zaquan.so.faham2 jelah..bergambar sakan sampai tak hengat..well.bila a girl meets her best buddy.for sure ada2 jek benda2 yang kitorang nak buat or bergossip.hiks.im pretty sure some girls out there would do da same thing like us kan?kan?that is why we are so called 'perempuan'..ok2.dah merapik sampai ke bangladesh plak.sambung balik.lepas balik dari kenduri kawin dorang.kawan aku pon tanpa berlengah2 upload la gambar2 kitorang kat fesbuk..dah upload tu haruslah main komen2 plak lepas tu kan...commenting on each other's pic sampai pukul 3 pagi baru tido..
then adalah satu gambar tu kan..memang pada dasarnya hanyalah gambar kami berdua..diulangi hanyalah KAMI BERDUA..tak perasan plak ada terlekat lembaga dua orang cameraman sekalik kat belakang kami..memang seyes takde niat pon weyh nak bergambar ngan dorang.kebetulan plak..bila kawan aku upload baru perasan."eh.mamat cameraman tadi ada kat belakang kita rupanya..ramai yang jambu2 lah depa tu..hehe"
niat aku cuma nak bergurau jek ngan kawan aku pasal mamat tuh..takde kena mengena dengan real life nor real situation at all.na'ah.

ni conversation antara my friend n i..
----------------------------------------------------------------------------------------------------
"ramai sungguh cameraman yang ensem2 malam tu kan?nasib baik i solo lagi...ahaks.."
*matikla kalo fakhry baca komen nih*

"ang x bleh dah..aku takpa..tp mmg ensem pon weyh.cair2.."

"patutnya waktu tu hang buat2 nak terlentang kat belakang.kompem dia sambut..hahaha.paihtu barula start dari mata turun ke hati..aiceyh!;p"
"uish..mcm cita hindustan plak...hehe..klu dia x smbut cmana..wat malu aku ja babe...xpa2..ada jodoh x kemana..haha..tetiba"
"mesti dia sambut punya.takkan nak biaq pempwan cun tergolek depan mata..mesti guna peluang jadik hero segera.hihi.
perhatian to abg baju hijau::sudah berpunyakah?(soalan bagi pihak my best buddy)"

"haha..ada fesbuk dak dia..." 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ahaa.itu jela komen2 yang kitorang kat pic yang berkenaan...
tak sangka plak encik ilebiu take it seriously n dia terasa hati dengan aku cakap macamtu..i didnt have any intention at all to hurt his feeling meh..dia cakap aku gurau in inappropriate way..adusss..bukan apa,dia tanak orang ingat dia biar jek aku cakap suka ati..sebab sometimes gurau2 tu boleh jadik satu doa..heck NO WAY..aku kan dah ada dia..takde hati aku nak ngorat orang lain while he's not around.da conversation was made just for fun only.takde lebih2 or kurang2 daritu...i know that he really concerns bout me..n dun want other people to think negative bout me..(sweet...but sedeyh sikit sebab kena marah.heheh.;p)
aku ni memang cememek seket..penyedih orangnya kalo kena sound tambah2 kalo orang tu orang yang kita sayang.weks;p hohoho.oleh kerana tanak panjang cerita aku dengan rendah diri mintak maaf kat dia..n delete da comment immediately.malas nak gado2 pasal hal remeh2 gini...n everything is back to normal..

bila fikir balik2..vongoks plus sengal gak aku sometimes.cakap main ikot dan jek without thinking that i have someone who cares enuff about me..dasar pelupa!rasa geram kat diri sendiri pon ada .(sambil tumbuk2 bantal)..pasal aku bole terlepas pandang semua tu.tula..lain kali..cakap siang pandang2..cakap malam..ko sambung la sendiri noks...
chow..babai!!


kat kaki ada nota::

 
kan kite dah cakap..kite tak bajet pon dorang tu laki2...tengok tu..dorang siap pakai ribbon n rambut panjang lagi u...muahahahha!!

p/s::i love u darling~!!!larikss!!

Saturday, January 22, 2011

++sekitar majlis perkahwinan ayu raudhah n zaquan adha++



assalamualaikum semua...:)

semalam dah janji kan nak upload gambar2 masa g kenduri kawin zaquan n ayu..so.aku tunaikan arini..:))
 
 nama saya ayu...ayu sleeping.errk?!!wtf...


ok.sampai2 terus makan.tengok tu..makanan dok penuh lagi dalam mulut tapi sempat lagi nak pose.sangats taks senonohs punyas perempuans!

tengah khusyuk makan tetiba rozita che wan atau nama glemer dia RCW muncul..masa ni tak perasan lagi girl yang pakai baju biru bintik2 tuh sape..even kitorang duduk semeja time makan.

elok2 je pas abis makan ayu n zaquan keluar untuk sesi beramah mesra dengan peminat..gila penuh.semua berebut-rebut nak amik gambar..aku just hulur tangan kat atas n snap dari jauh.sedih.:(

biarlah pengantin sibuk amik gambar..aku pon tanak lepas peluang...so.ape lagi.orang lain sibuk membontot pengantin.kami naik kat area pelamin.hahaha.now baru perasan yang the blue girl ni pelakon rupanya.kalo tak silap nama dia zaryn..dia memang sempoi abis!nice to meet her.:))

wedding cake yang sangat simple but nice..kek fondant 3 tingkat.tapi salah teknik masa snap gambar.terus nampak 2 tingkat jek.ahaks.;p

pelamin ayu n zaquan..cantik kan??macam ala2 fairy tale..banyak bulu2 gitu.semua guna fresh flowers...n warna tema dorang malam tu kelabu n pink.

 ruang yang kosong memudahkan kami untuk jadik camwhore.hoho.

 kat atas stage pelamin..:)

gerbang before masuk area pelamin..seriously photoG malam tu semuanya hensem2 belaka including yang belakang tuh.seronok2!!!*matiklah kalo encik ilebiu baca nih.muahaha.*
tapi yang tak bestnya dorang ramai sangat.sampai penuh ruang depan dengan fotografer jek.isk.

 pengantin...yang tudung merah sebelah tu kakak ayu..keluarga dorang ni memang cantik2..tak jemu mata tengok.

zaquan memang ensem abis malam tu..nampak so maskulin~(aku pon taktau makna maskulin yang betul.haha,hantam sajalah!)


enjoy g wedding ceremony malam tadi...makanan pon not bad..puas dapat tengok pengantin..keluarga pengantin perempuan memang baik2.lemah lembut n cantik..semoga zaquan n ayu bahagia sepanjang hayat n dikurniakan zuriat yang comel2. n special thanx dedicated to cik dena...ang memang best lah!hehe.


++meriah betul kenduri kawin zaquan adha n ayu raudhah++






aku akan update gambar2 majlis kenduri kahwin ayu n zaquan lepas ni.sebab skank ni aku mengantuk sangat2...penat bergambar sakan n makan kat sana.ahaha.dasar belaan memang macamni..;p

goodnyte!!

Thursday, January 20, 2011

++tengok sampai muntah then tell me apa benda yang korang perasan berubah??++


assalamualaikum~!!
aku ada banyak masa malam ni.tapi masa terluang diisi dengan kerja-kerja yang tak mendatangkan faedah.contohnya macam aku ngah buat skank ni.haha.selongkar folder2 lama.n upload pix dari tahun dolu2 sampai tahun terkini.ape?ko ingat ko tu model?artis?selebriti??puh-leez...get urself a mirror now!!
pokoknya skank ni.,"ADA AKU KESAH?"
hihih.peace~~

2005.. muka demok..tapi nak cari sekutil jerawat time ni memang susah gile..licin babe..

 2006 :: muka baru start matang...but pp tu masih jelas kelihatan ketembamannya.hoho.

2007 :: sempat snap gambar before g kelas. name tag mana cikgu????

2008 :: masa ni femes ngan tudung bawal yang batu besar2..aku ingat lagi yang tudung batu double line masa mula2 keluar dulu harga dia rm100.aku beli.skank ni rm50 pon tak sampai.isk.

2008 :: masa hari sukan..secalit bedak pon takde.huhuh.

2009 :: g secret recipe ngan kawan2 sekelas. dah pandai pakai contact lens k.;p
2009 :: dalam bus join trip g KL n MELAKA.

 
2009 :: dah pandai sikit2 pakai make up keluar outing..n ni first time pakai tudung ada awning.haha.buruks! yeah..i know.hiks.;p

2010 :: trip g langkawi ngan encik ilebiu n my lil bro...pose tu kasik senonoh sikit lain kali..

2010 :: pic kat sekolah masa buat internship.guna cam lappy pon jadik..cikgu gedix.tehee~

  2011 :: da latest pic of mine..pucat...sebab ini pic before masuk tido.dah encik ilebiu nak pic gak.so.hamik...nila hasilnya.huhu.

amacam??muntah tak pas abis scroll gambar sampai bawah??hahaha.saja ja kasik korang rasa mual2 n loya tengok gambar aku.haisyh.tak pasal2 kang ada yang komen..

"macam gampang!!ko takde keje eh?mencapap kat dalam blog"
(ini adalah ayat rekaan semata-mata tiada kaitan dengan manusia yang hidup atau yang telah meninggalkan dunia blog.muahahaha!)

till then.goodnyte everybody..:))

Wednesday, January 19, 2011

++hantu milo berkeliaran++



arini seharian duduk rumah tak buat pape..siang tido ngan kucing2 aku...sekor kat atas kepala.sekor lagi kat hujung kaki.silap2 haribulan makan penendang free jek.muahahah.*dah kena kot rasanya* tapi kucing aku masing2 berjiwa kental lagi kebal.sebab tu dorang sambung tido ibarat tak kena apa2.haha.

hye.nama saya rain. mahukan bulu yang berkilat seperti saya?gunalah shampoo aloevera jenama frieskies.hehe

tajuk entry macam seram jek kan.padahal tak seram langsung.takde kena mengena ngan real ghost pon amcam cite hantu kopek ke ape ke.takde ok.sebab hantu yang dimaksudkan dalam entry ni adalah AKU.nguehehehe.
skank ni minat aku terhadap minuman dah berpatah balik kepada milo kosong without susu n gula.kalo tak asik dok tibai air kopi 3 in 1 setiap masa sampai naik muak aku dibuatnya..selamat tinggal ALI CAFE...no more fingers sign.;p
kesan banyak minum kopi.aku jadik makin blurr...pending..buat kerja pon slow macam menatang yang nama dia sloath..n yang paling aku perasan aku jadik susah nak tido malam..bertambah besar la kantung mata aku (eye bag) bila dah jadi macamtu,waktu siang rupa aku dah jadik macam zombie.cantik lagi rupa zombie kampung pisang.ngantuk je kejenya.bab menguap takyah cakaplah.beratus puluh juta kali terutama time tenghari.nasib time lunch aku makan tanpa ada rasa mengantuk.siap boleh makan lebih dari sepinggan.adakah ini pon berpunca daripada penangan kopi??--salahkan kopi plak.padahal selera makan memang menggunung macam bela anak jin jek.muahaha!--


memang kat rumah since dari kecik lagi dah dibiasakan dengan air milo kosong. ingat lagi.pas bangun tido siang waktu sekolah rendah, mak mesti bancuh air dalam mangkuk untuk aku n along. then mak patah2 kan biskut jacob dalam mangkuk milo tu..pergh..memang nikmat lah makan macamtu..tabiat tu terikot-ikot sampai skank ni.cuma takdelah mangkuk2 kan..masing2 dah besar.just celup biskut dalam mug.

vongoks!!!aku search 'MILO' kat google. tapi keluar muka mamat yang berlakon cite heroes a.k.a milo ventigmilia.DAYYUMM!




ni baru milo yang betul.minum milo anda jadi sihat dan kuat!!



 hasilnya minum milo::signboard sebesar ni boleh angkat cenggitu je.muahahah.

ok.fine.dah merepek terlalu jauh ni..harus tune semula kepala otak yang rosak teruk disebabkan minum kopi yang banyak.hahahah.babai~see u..assalamualaikum!

Tuesday, January 18, 2011

++berita gembira...harap-harap betul lah kali ni..++


Dr Wee announced that the Bachelor of Teaching Degree Programme is expected to be accredited by the Malaysian Qualifications Agency on Jan 24, enabling more than 2,000 teachers from the programme to start work after the Chinese New Year school holidays.

“The teachers will be posted to schools as trained temporary teachers by Feb 7,” he said.

sumber::thestar online




rasanya penantian kami pelajar2 IPG bakal berakhir dengan pengumuman yang telah dibuat oleh datuk dr wee ka siong. harap2 kali ni dah takda berdolak dalih tentang tarikh sebenar posting..buat rugi je duduk rumah lama2.gaji tak masuk..kalo start dari bulan 1 rasanya dah dapat gaji kot bulan depan..kan?kan? dah satu hal pulak memikirkan aku dapat posting kat mana.cuak siot.huhuh.sebab dengar khabar ramai yang dapat sabah n sarawak.gila kentang lah~!!! agak2 aku tercampak kat mana ek? sama2 doa..mintak dapat dekat semenanjung..insyaAllah~:))

++yay..hadiah sampai..thanx cik weeda!!:))++


tengahari tadi masa ngah lepak2 kat dapur temankan ayah n mak makan...(aku tak makan.sebab dah bantai nasi n moi sup semangkuk)
tetiba dengar bunyi hon kereta kuat betul kat depan rumah..sekali dengar macam bunyi hon van yang dok angkut bebudak sekolah.so.berlari lari aku g depan.nak cekidaut (check it out) apa kebenda la yang memekak keheningan tengahari nih.sekali nampak ada van pos laju.dalam hati dah boleh agak dah dorang mesti antar barang untuk aku.muahahaha!!suka2!!

n...aku dapat parcel dari cik weeda pasal GA yang dia anjurkan bulan lepas.tak sangka plak aku dapat no 2..tulah dinamakan rezeki..even aku ni jarang sekali bertuah.agaknya makin tua ong aku slow datang.

nak tengok tak hadiah apa??


meh scroll sampai bawah..

 --nila rupa bungkusan yang aku terima tadi..baru tau cik weeda orang terengganu rupanya..err.saya bekas penduduk terengganu.teheee~eerk?--


--nila hadiah dalam bungkusan tu..sehelai seluar panjang warna hitam..cantik sangat pattern dia.yang penting memang saiz aku..pandai cik weeda..hehehe:))--


--cik weeda pon ada selitkan dua name cards dalam bungkusan tu..--


mak n ayah aku tertanya-tanya macamana aku boleh menang..sebab dorang cakap aku ni biasanya takda 'ong'..then mula la buat wild guess..siap cakap aku beli barang dari internet.oh,memang tak kot..ada plak duit aku time cuti2 nih kan?hikhikhik..;p
 
k lah..nak makan nasik bai~assalamualaikum~