Tuesday, November 26, 2013

++cabaran datang berkursus++

assalamualaikum..

while others are talking to their spouse and kids through phone, I just do nothing.just looking at the laptop with empty feeling.what am I gonna do..? 
my son has slept already with his tokma and tokwan..tonight is the second night he sleeps with my parents..mama is away and ayah also not around..pity son..hopefully he's doing fine in jitra..:((

kalau nak dibandingkan dengan orang lain, ada orang yang lagi teruk keadaanya daripada aku.sakit merindu adalah perkara biasa bagi seorang ibu yang bekerja.bukan aku sorang je yang berkursus dan berjauhan dengan anak tapi ramai lagi yang terpaksa meninggalkan anak kecik demi kursus ni. yang paling membuatkan aku rasa semakin bersemangat bila ada ibu2 muda yang masih dalam pantang (hari ke-27 dia dah datang sini)..sorang2 datang naik bas daripada kelantan dengan luggage yang agak banyak..beg pakaian, laptop, bekas untuk simpan susu dll. cekal sangat adik tu..have to call her adik because she's just 25.
 bila dah buat kursus kat pulau mesti la kena datang sini naik bot/feri..cer korang bayangkan adik tu kena bawak beg banyak2..heret sampai ke jeti..pastu nak naik feri bukan senang..ada kena panjat turun tangga..ya Allah..semoga Allah permudahkan urusan dia..

selain itu, ada yang datang berkursus dalam keadaan anak warded kat spital..macam2 lagi lah yang aku perhatikan sepanjang nak berkursus di langkawi.jadinya aku rasa tak patut aku merungut..sepatutnya aku redha je kerana kursus ni pon melibatkan masa depan..

ok lah.esok nak kena bangun awal..another 3 days more to go..
chaiyok!!mama husna and baby boleh!

doakan kesihatan kami ye di sini..semoga dapat menyempurnakan kursus dengan jayanya..

nite all..
selamat malam kesayangan mama..
good night my dearest hubby.love u both.

No comments:

Post a Comment