Friday, December 09, 2011

++first check up++



assalamualaikum...

29hb haritu buat kali pertama aku menjejakkan kaki ke klinik kesihatan putrajaya untuk bukak buku rekod kesihatan ibu.nasib baik ada encik suami temankan.so tade la aku segan sangat kan.kesian sangat kat dia.dahla dia baru pas oncall semalaman malam tu.memandangkan dia yang beria sangat nak bawak aku g klinik untuk buat pemeriksaan so aku ikot jelah..kalo nak g sorang2 memang tak ah..maluuu~T__T

masa sampai kat klinik aku tengok ramainya manusia.ingatkan aku dah gerak awal.rupa-rupanya ada yang lagi awal.cehhh.kena tunggu pas subuh la macamni (in ur dreamlah!!!;p) cuma yang bagusnya klinik kesihatan kat putrajaya ni sistematik n canggih sikit berbanding dengan klinik2 kesihatan yang lain.first register terus dapat kad yang akan digunakan untuk scan kat mana2 stesyen aku nak g nanti.korang boleh tengok sendiri kad yang aku maksudkan tu kat bawah ni.

bar code tu je yang kita akan guna untuk scan.nombor giliran kita akan appear on wide screen kat setiap lokasi yang kita g.senang bukan??takyah nak panggil2 nama dah.

tadaaa~buku pink keramat.hehehe.selalu tengok yang orang punya jek.macam tak percaya plak diri sendiri yang empunya buku ni.*blushing*

encik suami buat sendiri scan nih.dia yang excited lebih nak buat check up bagai.alhamdulillah..dah masuk 9 minggu dah baby kami.doakan kesihatan kami ye:))

wuahhhh~banyak nya merah menandakan tak berapa bagus..doktor n nurse suh makan makanan yang lebih berkhasiat.tapi aku lalu je makan time2 preggy nih.semua aku bantai tolak durian n keli jek..tak cukup berzat n seimbang lagi kewwww??huhu.

ubat-ubat ni aku kena makan setiap hari..kenyang makan ubat je pagi2.
1.asid folik
2. vitamin B complex
3. iron 200mg
4. vitamin C
5. susu kena minum 2 kali sehari pagi and malam

EnfaMama A+ is formulated to help support your nutritional needs during your crucial pregnancy and breastfeeding period.
aku prefer perisa vanilla rather than chocolate flavor..nasib baik tekak aku boleh terima rasa susu ni.huhu.kalo tak membazir jek.

ni je pengalaman aku yang sedikit sebanyak boleh dikongsi.

got to go.nak sambung mengemop lantai.tehee~
babai~





8 comments:

  1. hope kakhusna sehat2... bby pom sehat~~~ waaaaaaaaaaaa.... cant wait for the next coming 9 month later... insyaallah.. sume baik2... >__T

    ReplyDelete
  2. addina::insyaAllah..amin~thanx dear..:D

    ReplyDelete
  3. aloollooo...baby mamaloy chat yek...suh mama makan buah tau..;) hikhik...by xmo nakal2...mamanye pon xmo lasak2..miss u darl!

    ReplyDelete
  4. wahh... byk btul supplements doc bg.. kat sini gi check up doc tak bg apa2 pun..

    ReplyDelete