Saturday, May 01, 2010

++berita sedih..(-___-).++


salam...~
for sure semua orang mesti ngah sibuk check pasal tawaran masuk kt mana2 ipta or ipgm..
so did my lil bro.a.k.a si itam.
just now he called me and did ask for my favor..
i said what kind of favor?
rupenye die mintak tolong aku tengok kan smada die dapat or tak masuk mana2 ipta..
unfortunately...die tak dapat..:((

MySpace
*mesti si itam mcmni kn skank*

hurm...siannye..~
mesti die kecewa sangat...mak ayah aku pon mesti rasa bnde yg sama.huhu.
tak smpai ati plak aku nk bitau die yg die tak dapat mana2...
tak dinafikan..
dalam family aku,,die ni dikira paling slow laa..
akademik mmg kureng sket berbanding abang n kakak die,,(jp.kakak die pndai sgt ke?)
baru2 ni SPM yg die dapat pon cuma 1A n da rests; B...
mmg takde C or D mahupun fail.
aku tatau plak syarat kelayakan masuk mana2 ipta mesti lebih 3A ke ape ke..
n tak kesah samada yg laen2 ade D or E asalkan ada banyak A.
adoi,,takleh nk komen lebey2 lah..
sbb aku pon tak arif mcmana syarat kelayakan yg diperlukan.
mana2 kakak skalipon mesti nk tengok adik die bejaya kn..

aku ni mmg ringan mulut sket bebel kt adik aku.
sbb aku tanak tengok die jd mcm teenagers skank ni..pendek cite tanak jd mcm aku dulu2 la..ahaa..
(skank ni pon bukannye baik sangat pon..hohoo)
even merokok pon die tak brani sbb takot aku melenting.
aku pantang beb ngan menatang harem tu.
orang lain merokok lantak p la ngan die..
but jangan adik aku.
kang silap hb bukan kena pelempang sulong aku...tp pelempang sulong uncle amid..kuikuik..
aku ni mmg tegas ngan si itam but kinda sporting.
yela..diela satu2nya adik aku kn.
yg 3 ekor lagi tu adik gak but adik kaki 4..tak sama ok.
si itam lebih selesa nk cite ape2 pon ngan aku rather than my big bro.
stiap kali cuti skola die mmg tunggu aku balik.
sbb bole ajak g jalan2..tengok wayang n blanja die..
even sometimes tu ko mengepau aku gak sebenarnya,chait.

*see..?now korang faham nape aku panggil die si itam.nmpak tak tangan seblah kanan tuh?mmg melegam..*

takpela...aku harap Allah akan bg satu lagi peluang kt si itam..
di mana dia akan gunakan peluang tu sebaik yg mungkin untuk mencipta kejayaan..
ape2 pon amzar...teruskan berdoa ok..
insyaAllah...peluang tu ttap ada di mana2 pon..

kt kaki ada nota:
-"kakak,,,nnti da abes SPM nk duduk ngan kakak...mintak2 la chek *kedah ascent* dapat tmpat blajar yg dekat ngan tmpat posting kakak.amiinn...~"  
nila ayat adik aku yg slalu die sebut stiap kali aku balik n stiap kali kalo ade orang tanya.


8 comments:

  1. beb bdk itam tu wtpa la ni? My brother was also same,spm dia not so good n not so bad,tp x dpt smbg coz yg dia mnt,so smbg wt stpm..sian tu ada gak,tp tu ja option yg dia ada kalo nk further coz yg dia mnt sgt tu..
    .........just to share..

    ReplyDelete
  2. emmm....tu tanda adik sayang kakak die dan same juga kakak....pasal tempat blja tu kene la try merayu ke....bole je i rase...result tu tal ka teruk sgt...

    ReplyDelete
  3. juz A n B's but still no place 4 him.. kalo kre nk masuk matrix pun lepas sgt ni.. tp matrix bkn best pun..
    pepun mngkin bkn rezeki dik amzar lagi 2..

    tell him to follow da flow ye kak..:P

    ReplyDelete
  4. anon:
    beb...dia gheja skank ni...
    better do sumthing rather than nothing...kn?
    hurm...kalo nk suh die masuk form 6 bole lagi ka?
    sbb skank ni dah bulan 5...

    cikgu padi:
    hurm..na da try da wat rayuan utk ipta...doa2 bagi dia dapat ok.

    aless:
    i told him to be more patient..
    n wait 4 da good news..insyaAllah..

    ReplyDelete
  5. beb..ha, bab nk msk fom 6 ni kna refer kt skola la..i tot u kno beter bcoz u r cekgu.. tp kna bncg ngn bdk itam tu dl sggup lg ke dia nk pakai seragam sekolah for another 1 n half year..kalo nk wt dip pn mkn ms 3 taun b4 dpt wt dgree..
    .....just to share....again...

    ReplyDelete
  6. kak..besenye 1a bleh gak dpt, try wat rayuan..2nd intake nnt insyaallah dpt..lgpon dye boy n yg laen B..kire ok agie tue..tp nk msuk IPG i donno la..skg nie ketat gak nk msuk...klau dip tue bleh asenye...try je..ade rzki xkmane...

    ReplyDelete
  7. anon::
    ahahah...cheq ni kn cikgu skola rendah..;P
    tmbah2 sebok plak praktikum ngan projek final year..tp rsanya takleh dah kot..huhuhu..


    iqbal::
    hurm...sian die...so skank ni hoping dat he gets dat opportunity..

    ReplyDelete