Thursday, September 16, 2010

++tetamu macam peluru++


mood raya is fading away...n awaiting for me is a lot of assignments...giloss..~
kenapa?kenapa?geram plak aku...sepatutnya biarkan kami beraya dengan jayanya..huhuhu..
dan  arini plak pakcik aku nak datang dengan bala tenteranya...wohooo~jannatun2 tu memang sangat hebat.macam peluru berlari ke sana ke sini.sampaikan pas dorang balik umah jadi macam tongkang pecah..tapi aku dah prepare secara mental n fizikal..hehehe.untuk mental...kesabaran tu harus dipertingkatkan lagi dengan budak2 yang jenis tak makan saman tuh..fizikal akan digunakan kalo senjata mental tak menjadik..ape lagi..muka senyum kat depan...tangan kat belakang jadi ketamlah!!hahahahah...(gelak syaitonirrojim);p
aku sukakan budak..n budak pon sukakan aku.cececewah.pasan!hihihi.abaikan.tapi kalo budak tu jenis yang degil n tak dengar kata..aku akan jadik macam gorilla.hehehe.so.don mess around ya sayang..^__^





--ni bukan pic sebenar...hanya hiasan semata...sumber::pakcik google..--

memang orang kata tetamu yang datang umah tu setiap sorang darinya bawak rezeki..tapi tetamu kali ini tersangatla istimewa.mana taknya.sepupu2 aku tu kecik lagi.yang sulung baru umo 12 tahun..n yang kenit2 tuh sangat2 susah nak kawal..maknya memang jenis biar jek anak2 nak buat ape pon..sampaikan anak datang dapur main tong gas pon masih relax di depan dan tersandar kat couch..oh..memang ibu yang sangat cool...tabik spring 10kali!
paling tak tahan siap bawak turun keyboard yang aku slalu main tuh.n dipijak2...hell lah.tu barang muzik kesayangan aku...how dare u put ur feet on it..tunggu masa nak kene jentik hidung jek.hohoho.
yang aku plak risau bagai nak gile sebab membayangkan carpet mak aku yang cantik dan gebu tu dilenyek2 dengan kuih raya n ketul2 ais yang dikorek keluar dari gelas..uuuu~mengetap bibir menahan geram.woo2~!!


ape yang aku n mak aku buat...?


(>.<)


kitorang dah siap2 bancuh air sejag besar letak dalam peti ais.so..takdela ais yang nak dikorek pasni.
then..semua magnet2 kat peti ais tu kitorang amik simpan..sebab mak aku sayang bangat ngan bende alah tu...tak pasal2 pecah kang.
n senjata paling besar kitorang guna kali ini is...*drum roll*
along aku la..hahahahah..
die ni memang pakar dalam bab2 nak handle bebudak camni.dia cuma perlu buat muka serius kalo budak2 tu  ngah bermaharajalela.then.2 minit pastu sure everything is under control.ho yeah..~hebat bukan?
wish me luck kayh...papai..~

2 comments:

  1. yup.. tetamu datang bawa rezeki dan rahmat... kene syukur dan sabar deh... setahun sekali... slamat hari raya kawan! jom ke site kite pulak.. sempena raya ni.. mari kunjung mengunjung...

    http://timelineskasih.blogspot.com/

    ReplyDelete