Friday, January 10, 2014

++tips kecantikan:product review++

assalamualaikum..
--perhatian!ini bukanlah iklan berbayar..sekadar perkongsian apa yang dirasakan terbaik--

rata2 kat fb, instagram or mana2 social website semua sibuk dok promote produk memasing untuk dijual..semuanya berlumba nak putih, gebu n kurus dengan cepat wihout knowing that barangan2 tersebut mungkin mempunyai kesan sampingan..hurmm..memang takut sangat nak cuba kecuali ada kelulusan KPM.
kadang2 aku naik rimas jugak bila orang asik dok tag fb aku untuk promote barangan depa..penuh timeline aku!
apa2 pun minta kawan2 semua berhati-hati dalam memilih barangan kesihatan dan kecantikan..kalau boleh baca dulu descriptions yang diberi sampai khatam dan yang paling penting ada kelulusan KPM!

harini akak korang nak share produk yang berjaya menambat hati ku..memang jatuh cinta habis!hikhikhikhik.:D

dan produk tersebut adalah..

jeng..jeng...jengg...*drumroll*

MISTINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sekali borong barang2 mistine memang banyak sebab semua best!dan untuk pengetahuan semua mistine merupakan produk daripada korea yang menawarkan barangan dengan harga yang pasti membuatkan semua tersenyum puas!:)

actually aku mula guna produk mistine 2 tahun lepas masa mula2 diperkenalkan oleh one of my former schoolmates..cik wan rohani a.k.a wan mistine. kulit muka aku memang bermasalah untuk disesuaikan dengan mana2 foundation or bb cream..each time aku guna foundation or bb cream mesti akan naik jerawat besar dua tiga ketul lepas tu..memang upset sangat setiap kali tengok cermin..sampailah aku tergerak hati untuk cuba bb cream from mistine.ni semua gara2 cikwan dok promote kat fb dia..hahahaha!terus termakan promote dan beli.hasilnya?alhamdulillah!terbaik!

ni adalah produk pertama aku pakai dari mistine which was BB GOLD..tekstur memang ringan.bila pakai kat kulit, krim ni senang sangat disapukan dan senang rata.the best part is kalau tak pakai bedak pon kulit nampak cantik especially time berpeluh..

and then mistine upgrade product dia dan kotak pon dah bertukar jadi warna pink. kali ni extra perlindungan dan coverage.kadang2 aku pakai bb cream ni without applying any powders on my skin but still nampak radiance and natural.love.love.



dan!!!yang paling baru adalah bb baby face cream..yang ni lagi superb..seolah2 kita tak pakai bedak or krim kat muka..so natural..suami pon selalu tegur, sayang tak make up pon nampak cantik..padahal dia taktau kalau bini dia nak keluar mesti pakai benda alah ni.hikhikhikhikhik..hebakkk~!sampaikan suami tak prasan yang aku pakai something kat muka..punyalah nampak semulajadi kan..:))

and currently im using these two , which are
bedak tu pon syok..sekata dan tak bertampuk2 macam tepung gomak.

lepas try bb cream, aku beranikan diri untuk cuba barangan dia yang lain such as celak mata, lipstick, blusher dll..sabar ye kawan2.let me review one by one..hey ho!

aku memang suka pakai eyeliner.rasa lebih confident bila keluar rumah dengan eye liner..before this aku pakai celak clarins.harga toksah cite lah berganda-ganda mahal dari mistine.then untuk berjimat aku pakai silky girl gel eyeliner.but asal cuci muka ja mata jadi macam beruang panda.sekali tu aku nampak kawan aku post item baru daripada mistine..apa lagi.terus rebut peluang untuk mencuba eye liner ni..2 in 1 okeh!
jenis liquid dia memang akan tanggal sekeping-keping masa kita nak cuci muka.say NO to PANDA EYES~


selain dari 2 in 1 stardust tu, aku pon beli yang jenis macam marker pen (sila rujuk no 2 dari atas) .sangat senang guna macam pen je.

4 items yang ada dalam gambar kat atas tu aku cuma tak guna mascara because I don't really like to wear mascara..trauma..pernah termasuk mata okeh.pedihnya hanya Allah je tau..since tu, tak pakai maskara dah.hehe.

selain daripada tu, aku turut menggunakan celak kening mistine yakni proshape..


tak payah susah nak keluarkan duit beli jenama mahal..within small budget u can still get this gorgeous eyebrow.

mak encik tengah berusaha pakai celak kening during the make up party haritu..kihkihkihkih!

tak lengkap rasanya kalau make up without applying any lipsticks on ur lips bukan?
nah!mistine offers various colours mengikut kesukaan masing2.:)

nilah tokey misz wan shoppe yang comel:)see?banyak kaler lipstick yang cantik2..

saat diriku menenyeh lipstick kat bibiaq~

produk mistine bukan terhad kepada make up semata-mata..skin care pon ada..


seminggu 3 kali mak encik akan pakai mask ni..bila u peel off, kulit muka rasa firm dan bersih je..
i lobve this teloq so much..kikikikkiki..;p

happy dapat borong mistine.yippee~
abaikan gambaq I sebelah kiri tu..mata sepet sebelah macam kena gigit semut plak.hahaha!

so, la ni nak p mana2 rasa lebih yakin dengan diri sendiri..

masa berkursus di langkawi hujung november aritu..:)

g dubai pon bawak mistine kesayangan..even cuaca kering kat sana but kulit still ok..alhamdulillah...:)

jadinya sebarang info lanjut korang boleh g jenguk sendiri barangan mistine di link yang tertera di bawah

harap2 nya review kali ni dapat membantu kawan2 yang sedang mencari produk yang sesuai dengan kulit sendiri..
babai~

9 comments:

  1. Da try jugak ! hehe. tuan blog sendiri cantik :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh menarik ni.nt boleh lah try!

    ReplyDelete
  3. misz nik ezra : best kan produk dia?memang worth to buy..:)

    cik puan rara: haa...sila serbu page cik wan mistine tu..berbaloi-baloi beli,

    ReplyDelete
  4. sangat berbaloi. addicted! mask muka paling best :D

    ReplyDelete
  5. Salam..btl kata cg.husna,product mistine mmg bgus.saya dah guna sjk 9thn yg lpas..kwn dr Thailand yg knlkan PD saya

    ReplyDelete
  6. Salam..btl kata cg.husna,product mistine mmg bgus.saya dah guna sjk 9thn yg lpas..kwn dr Thailand yg knlkan PD saya

    ReplyDelete
  7. cm best je..ida gune mistine bb cream juga tapi tiub ungu...

    ReplyDelete