Tuesday, August 10, 2010

++menjelang 1 ramadhan++




hari makan sekelas bersamaan dengan hari selasa a.k.a 10 Ogos 2010...
pagi tadi aku n cik ika bangun awal gile semata-mata nak masak bihun goreng untuk dijadikan bekal.
gile gigih masak pagi2.bole latih diri nak bangun sahur nanti.baguihnya...hohoho.
aku ni jenis yang kena bangun sahur.kalo tak terjaga tu akan rasa macam satu kerugian besar bagi aku..
secara otometik kepala otak aku akan terset lapar...lapar...lapar...sebab tak makan sahur...
korang pon mesti macamtu gak kan?
alif lam lam ha...ahaha...baek ngaku...~;p

tak sangka plak arini termasak banyak...rezeki la untuk kawan2 aku...
termasuk budak2 laki kelas...bihun sepaket setengah dapat 6 bekas penuh...banyak tuh...
port lepak kitorang makan memang terbaik lah...kat wakaf area parking kete pensyarah..
sambil2 makan tuh bole kire berapa kete pensyarah yang keluar masuk..heheheh.
kantoi!!pensyarah sendirik pon makan kat luar...tak aci..!!
betul2 seronok makan ramai2 harini...
ade berapa orang budak laki kelas yang join makan sekali..
ala...takpe..lagipon makanan yang dibawak arini memang lebih pon...boleh la rasa sorang sikit...:))
dapatla buat amal bulan menjelang pose ni kan..

ni la beberapa pic yang aku sempat amik semalam masa 1st time bawak bekal....hehe.
eh.semalam...?bukan arini punye gambo ke?
arini lupa nak snap pic...so suke ati aku la nak letak gambo yang mana kan...kan?
tehee~


comel gile kan beg pink nih...tau dalam ni ade ape?



tadaa...~ni la makanan yang ade dalam beg pink tuh...tengok..sampai berwap makanan nih.sebab isi suam2 dalam tupperware...


nugget tu bukan dalam menu kitorang asalnya..tu kitorang beli kat luar pagar maktab..heheheh..
macam2 makcik tu jual..ade nugget..bebola...sosej..sampai aku naik juling nak 'beli belah'..hahaha.



see...ni nasik goreng yang aku masak pagi semalam before g kelas...bapak rajin gile...huahuahua...
takpe.setiap kali aku nak masak mesti ade sorang assistant yang akan tolong aku..tak lain tak bukan cik ikakumon..die memang rajin menolong kat dapur..kitorang boleh buat team memasak kalo duduk sama2..heheheh.


k la.terasa maam banyak pak celoteh....
selamat berpuasa....beramal lah sebanyak mana yang boleh....:))



4 comments:

  1. selamta berpuasa.....pasni sebulan takle bawak bekal tau...jgn curi2 bwk plak....

    ReplyDelete
  2. selamat berpose jgk na dan juga serumah.. maaf dah lama tak datang melawat rumah ko..

    ReplyDelete
  3. Correctly! Goes!

    ReplyDelete
  4. cikgu padi::
    selamat berpuasa too~:))

    teha::
    takpela..faham ko bz...bile2 free datang ye teha...:))

    ReplyDelete