Friday, August 27, 2010

++puasa2 ni badan macam dah mengecut sikit.hehe++




well,,bile elaun da masuk memang kaki ni tak reti nak duduk umah.tekak n lidah ni mula mengada-ngada nak makan itu ini.selagi duit tu tak mencecah angka 'rat' memang selagi tu dok berbelanja.hisyh.jangan diikut perangai budusyh hudusyh nih.tapi masa mula2 dapat elaun tuh memang tak boleh blah gile.two days ago, for da very fisrt time of diz fasting month aku menjejakkan kaki g bazaar ramadhan kat area umah aku.pergh..orang~memang ramai gile kot.sampai nak jalan pon aku membontot kawan aku jek..tak bole terlepas dari pegang baju n tangan die.huhuhu.aku ni kan jenis penyegan sikit orangnya.sangat allergy bile tengok kat satu2 tempat tu ade orang laki ramai.nanti mula la jalan macam ketam yang cuba menunjuk anak berjalan dengan betul.cet.poodah!dasar minah bajet!muahaha!

n yesterday my roomies n i went to KT for shopping..so,from da beginning of da day, we decided to break our fast at pizza hut..kat situ pon ramai gile kot.fortunately we arrived there a lil bit early..kalo tak memang kompem tak dapat tempat duduk.huaa...dahla menunggu makanan sangat2 menguji kesabaran.bayangkan kitorang sampai kul 6.30..order dulu.then pas berbuka terus g solat dulu.sebab senang.dalam giant tu ade surau yang bole tahan selesa la...tapi lepas solat maghrib pon tak sampai lagi makanan yang di order.dusyh2!!


--me n cik loy..bawak die memang berbaloi-baloi..sebab die dah macam MPKT dah.haha.badan je kecik tapi selera.masyaAllah~--

--taktau nak letak caption ape.poyos!--


--cik nuri si tepung gomak.wakakakaka.si kuning pisang sebelah tu cik ika--

--ni bukan makan ye adik2..ni namanya mengketedarah.aku paling suka ratah bende yang bulat2 macam tayar tuh.sedap.sape tau ape nama mende alah tu?nak beli lah..--


abes je makan terus kitorang shoot g tengok baju2 kurung kat TTC...(it stands for terengganu trade center)
berpinau mata aku tengok baju kurung kat situ..cantik2!!kalo aku ada berploh ribu kat dalam akaun aku memang aku borong habis baju2 kat situ.hahahaha.
aku sempat beli sepasang baju kurung semalam.puas hati sangat.harganya pon berbaloi2.tapi takleh la nak upload pic baju tu kat sini kan.nanti tak surprise la...korang dah tengok awal kan.haa..
awal2 tu aku try baju kurung saiz S.pastu kawan aku g amik baju saiz XS.sebab die kata S macam besar sikit ngan aku.so.aku pon test la baju yang kawan aku amik tuh.memang elok2 ngan aku.tak ketat pon.waahhhh~sejak bile badan aku mengecut nih??hohohoho.sungguh ku tak sangka.
mula2 nak beli dua pasang.tapi sebab aku dah tak tahan dengan orang ramai kat situ.rasa nak termuntah sangat2.takpela..tunggu balik kedah jela beli lagi sepasang.taun ni aku taktaula mak aku ade sediakan baju raya untuk aku ke tak.kalo menurut taun2 sebelum ni memang ade dalam 2,3 pasang.heheh.7 pasang terus pon die pernah tempah untuk aku.mentang2la aku sorang je anak pempwan die..isk2.




2 comments:

  1. mak saya tu memang...sangat suka tengok anak die melaram.huhuhu.

    ReplyDelete