Friday, August 27, 2010

++when hope begins to fade...~++


dalam sehari susah tol aku nak kontek encik boipren.tambah2 dalam bulan pose.
aku just bole call die untuk kejut die sahur setiap pagi.sekali untuk sahur n sekali time pas subuh.takot die tak terjaga nak g keje.
kadang2 tu kalo rindu sangat aku terlepas gak call die even hati ni kalo bole tanak ganggu die keje.well.working as a doc memang banyak tugas.he has to know every pulse of his patient.n macam2 lagi.if ada masa free die he needs to do some reading supaya ilmu2 yang die ade tu tak mudah hilang n lupa macamtu jek.alahai...dahla lama tak skype.hurmm~
contohnye macam semalam.die ade oncall.then dari pagi sampai tengah malam aku tunggu msg dari dia.
tunggu punye tunggu takde..sampai la kul 1 lebih.tetibe je die mesej.

"slm.sayang dah tido?"

aku balas pendek jek.
"slm.blum"

--masa tu hati ngah sedih gile babeng lah.sebabnya haritu asik aku je msg die.even tak banyak dalam 2,3 msg je.takde satu pon yang berbalas.tapi aku tak pernah miss untuk wish die selamat berbuka.--

dalam keadaan skank ni patut ke aku terasa?aku rasa tak patut kot..sebabnye aku dah janji ngan diri sendiri tanak get too emotional..n cuba untuk faham die lebih.itu yang sebaik-baiknya.nak luah kat die pasal hal ni.tapi aku rasa macam hal remeh jek.so.baek diam jek.n laid back to relax.

10 minutes later he called me.aku jawab call die macam takde pape yang jadik.
padahal before tu memang dah give up nak tido terus jek.
tapi tulah aku..tak reti nak marah or majuk simply just like dat.even dalam hati sape yang tau..huhuh..:((
aku tetap menjaga percakapan aku.aku cakap baik2 je ngan die..
aku bukan mengharapkan die untuk 24 hours message or call aku.no..n aku pon bukannya jenis tu
tapi macam time die ngah senggang or free..contohnya macam time berbuka kan...
i dun know whether permintaan aku ni macam over sangat ke ape ke..
ntahla...macam2 la aku rasa skank ni..
im so sorry..~
tak bermaksud pon nak rasa macam tu ke ape ke..tapi perasaan  macam ni kan irresistable...
pape pon...still luving him like i always do..~:))

k lah.nak sambung wat keje jap.salam~





8 comments:

  1. sabar na... ko la orang plg sabar bile ade lover cmni ek.. klu aku dah lame tak leh nk sabar.. mesti tgn aku men henset je..

    tapi, aku pasti, klu ko dah start ngaja ti, kompem ko tak teringt sgt sbb dah bz ngaja..

    skg ni mmg le, sbb kita masih ada masa free.. tpi kagum la aku ko dapat sabar n plg penting memahami.. pergh! kalau aku, aku tak leh buat.. ayon yg dkt ni pun, aku asyik cari die je.. huhu~

    ReplyDelete
  2. tapi teha..sedih tu tetap sedih gak.sebab orang lain pon ade gak kapel jauh n sebuk ngan keje masing2.but they manage to contact each other as much as they can do..

    contohnya macam skank.kite kan sebuk ngan research n assignments to submit.sampai kadang2 tu tak tido malam pon.aku still contact die.

    pape pon aku mintak sangat Allah kuatkan hati n semangat aku.
    semoga aku bole bersabar dengan lebih lagi.insyaAllah~:))

    ReplyDelete
  3. mmg le, na.. klu nk dibandingkan dgn orang, mmg sumenye sedap je.. hehe..

    tp ko kena still hold tau!! aku harap ko tetap sabar n yakin k.. jgn monyok2.. nnti hilang comel ko.. byk2 doa n plg penting trust die! hehe..aku pndi je cakap ni..

    ReplyDelete
  4. mmg le, na.. klu nk dibandingkan dgn orang, mmg sumenye sedap je.. hehe..

    tp ko kena still hold tau!! aku harap ko tetap sabar n yakin k.. jgn monyok2.. nnti hilang comel ko.. byk2 doa n plg penting trust die! hehe..aku pndi je cakap ni..

    ReplyDelete
  5. Salam.... sayang sedey ke? jgn la rase camni. to tell u the truth, dat day sye juz buka buah tembikai n air teh. tue pon sbb nurse yg hulur. sbb sye pon xperasan d bebuka.
    casa kat ward dat day sgt bz from stat morning-evening-nite. blom sempat nk grab another glass of water ade another call from ED ( emergency) so kne turun attend pt. ingt 1 je.... sampai bawah je, 3case( dlm hati mcam nk halau dh pt ni, org nk bebuka... time ni laa n dtg) tp apekan daya... still kne senyum (walaupon hati monyok) sedar2 dh jam 11pm. damn... nasi baraini-ku memanggil2 utk ditelan. naik jap, juz utk mkn.... mcam kebulur gler nie. sper xlapar, whole day mkn buah n air je. mlm kne tgk pt kt ward lak.... aduhai 4 cases emergency xmasuk OT a.k.a operation teater. kne tunggu n layan kerenah dieog. kesian gak, ade tue smpi 20jam xmkn/minum. ade yg dh ngagis2.... marah2. tp sye, still kne senyum. xbole nk marah2 xtentu pasal. kne control emosi doc. mlm tu juz 1 case je jd. lg 3 kne postponed next morning. dammit.... i hope everything settle by dat nite. xsangka kne postponed. at 12.30am.... call dr ward sebelah.... dats my pt. my ward penuh samapi kne pinjam katil dr ward sebelah. my pt tenat. ARHHHHH!!!! at this time! (hati dh macam2 mintak... alahai. xbaek lak doakan keburukan utk org) so kne cool down n tgk pt tu. naseb die xapa2... otak dh mereng gler. n my nurse pon nampak sye macam org xbetul dah. die suh sye todoq dlu. nnti sok pg lak tgk laen2 pt tue.. im so sorry sayang.... only managed to settle at 2am. i hope u were there when im oncall, mayb u can understand me work better.

    ReplyDelete
  6. I love you - those three words have my life in them.

    ReplyDelete
  7. dr.fakhry ::sayang....insyaAllah i'll try my best to understand u more..
    im so sorry k...:))



    love u too~

    ReplyDelete