Thursday, June 02, 2011

++persediaan terbersar menjelang perkahwinan++

 
assalamualaikum~

ehem2.even jam dah menunjukkan pukul 3 petang.but aku still tak mandi lagi.ermmm..errmm..ehem2!dun get me wrong.aku bukannya malas nak mandi ke ape ke.but baru je lepas operasi rumah secara besar-besaran (mengemas)
nak dekat 2 minggu rumah aku serupa tongkang pecah.berselerak gile!!serabut aku tengok keadaan rumah sendiri masa sampai hari ahad baru2 ni.rupa-rupanya rumah tengah renovate.fuuhhh~
aku rasa nila persiapan yang paling besar sekali untuk kenduri kawin.semangat betul aunty lina n uncle hamid mencantikkan rumah kecil kami ni.
apa2 pon, thanx ayah n mak.:))


rumah dah siap di renovate 2 hari lepas.but nak mengemas tu betul2 makan masa.sebab mak aku ni jenis miss perfectionist.macamana sekalipon dia nak keadaan rumah tu jadi macam asal.jenuh gaklah aku nak menyapu, mengelap, mengemop lantai, menyusun meja kerusi.n kali ni mak aku bagi sepenuh kepercayaan untuk menyusun atur kedudukan barang2 dalam rumah.terbaik ahhh!i loike!!

aku memang suka bab2 menghias n mengemas.sampai je rumah petang tu terus aku capai kunci kete ayah n keluar beli cat.alang2 rumah dah kosong.baik cat terus.senang.aku rasa dah macam minah indon yang agak ranggi sikit sebab mengecat sambil pakai seluar jin.bhahaha!nak cepat punya pasal kan...daripada membazir bayar upah orang, baik kitorang adik beradik cat rumah sendiri.puas hati.:))

k lah..nak sambung mengemas bilik.ade sikit2 lagi nak buat nih.babai~

jaga diri semua.
thanx for reading this entry..:)

2 comments:

  1. adni::hahaha.semangat je lebih dik non oi.tp takdak papa pon..hee~~;p

    ReplyDelete