Sunday, October 03, 2010

++bertambah lagi satu sijil++


weekend minggu lepas(jumaat n sabtu) aku ngan beberapa orang classmates aku attend satu kursus a.k.a kursus KAHWIN..aku join sekali sebab bayaran dia murah kot.RM50 untuk 2 hari sekali ngan makanan yang double ok dari makanan masa seminar baru2 ni.
rasa macam penat tu tak sempat nak abes disebabkan da whole week masa aku penuh diisi dengan benda2 gini.
for me..bagus sebenarnya amik kursus ni awal2.sebabnya bila kite dah keje nanti dah takde masa nak cara hal2 semua ni.sementara ada peluang ni baik amik...ahaa...takdela pasni terkejar sana sini.
ape yang aku perasan,orang2 ganu ni kebanyakannya kawin awal..
sebab average umor yang ikot kursus sekali ngan aku majoritinya 20 dan ke bawah.n masing2 datang ngan tunang.paling muda yang join kursus ni umor 15 tahun..pergh~muda gila!!tak sampai umor belia pon lagi.cet..
salute babe..!

sepanjang kursus tu aku mengalami ke'blur' an yang teramat sangat.sebab penceramah guna pakai bahasa terengganu yang amat pekat.tak faham aku dibuatnya..kalo nak faham pon kene amik masa sikit.huhuhu.
dahla cakap laju n banyak guna bahasa kias2.aku ni almaklumla...memang jenis yang pending sikit.sampaikan kawan aku plak yang jadik translater kat sebelah.hoho.memang tak sia2 g bawak kawan sekali.
overall...my friends n i berjaya tamat kursus dengan jayanya.huahua..~tepok2~!!!
mission::pasni boleh berlagak ngan encik ilebiu sebab aku grad dulu dari dia.ahahaha..jangan jeloz~peace no sulking~




4 comments:

  1. Salam..kak na..
    kursus kahwin yg murah ni kat mana??
    tiap2 minggu ada ka???

    ReplyDelete
  2. tak paham tak apa,sijil ada..kah3

    ReplyDelete
  3. ousna:
    akak buat kat kuala terengganu...kat sini stiap minggu ada wat kursus..mehle sini..murah~

    cerita lebat:
    yg penting saya dah grad...muahaha!

    ReplyDelete
  4. owh.,.kuala terengganu kat mana eh??alamat??he he

    ReplyDelete