Tuesday, July 13, 2010

++itu suami saya..bukan ayah saya++





fuuhhhh~~
balik dr skola td dah pukul 4 lebih dah.
masa odw balik tu singgah kedai jap.beli cat mural.
well..standard la cikgu baru kn..stakat buat mural tu...guna tangan kiri sambil pejam mata pon buleh..muahaha!
cis.sungguh berlagak di situ.skali ko kena pegang berus,mau ketar lutut ko.ahaha.


tp aku bukan nk cite pasal mural tu sebenarnye..
aku nk cite pasal insiden yg jadik pg td.masa mula2 aku smpai skolah..
al kisah tersebut la kisah...toyyib..~
pagi2 td masa sampai..mcm bese aku trus naik pejabat key in nama.
b4 aku naik ke pejabat.
aku nmpak ada sorang akak/cikgu baru skola ni..
kebetulan masa tu akak tu baru je smpai...
dlm hati aku...
"ouh,akak ni tak kawin lg upenye.duduk ngan family lg.sbb ayah die anta..."

seyes.aku nmpak pagi td mcm org tua yg antar die..yela.dahla pakai helmet kn.dr jauh nmpak mcm pakcik2 org.

pastu..aku ni kn cikgu baru...duduk plak tempat org.so kenala berbudi berbahasa kn.
so..aku pon tgurla akak tu dgn nada yg paling berhemah lg jelita.
eh.ade plak nada mcmtu kn.wakaka.perasan!




"kak....ayah hantar ke td...??"



"dik...tu suami akak la..."

die jawab pn dok senyum2 jek..dahlah ustazah.cantik plak tu.
kalo aku laki n dia bujang.kompem aku ngorat.deymmm~!


"OMG???suami??la...akak dah kawin ke..ingat bujang lg.sbb muka dok maintain comel jek.mcm tak kawin lg..akak.sorila ea...saya ni rabun sket..tak perasan dr jauh.ingatkan ayah akak td...huhu."
sambil tersipu2 malu..
MySpace

mesti akak tu seranah aku dlm ati mcmni.."laki aku nampak tua sangat ke?"
ahahahhaa.takdela.org2 alim ni takde nk ckp mcmtu ok.dorang ni baek sgt....
kalo aku..kompem dah sentap taw..;p
mintak mahapla...
almaklumla... mata cheq ni tak bape nk nmpak..rabun plak tu.ahaha.
mata cheq ni besaq saja ja..tp tak berapa jelas sangat tengok org..kuikuikuik.
sampai nk balik td...akak tu asal jumpe aku je mesti die gelakkan aku.silly mistake eva!duh!

moral value of today::korang len kali nk tegur org biar betul2 n ikhlas sket ye...dlm kes ni.aku mmg ikhlas tegur,but tersalah plak.hihi.masih bole dimahapkan.
tp..korang jgn over2 plak kalo nk buat baek ngan org,agak2 la kn.contohnya...budak skola korang dtg ngn atuk die.korang mmg dah tau tu atuk die..so,jgnla nk melebih2 plak kn nk mulut manis.

"eh...zaty datang ngan abang ye..."
smbil senyum2 manja kt atuk die.nk tunjuk yg kita ni ala2 sweet gitu.

ko nk mampus ckp mcmni??ahaha.agak2 la kn nk mengayat pon.mmg tak bole dimahapkan.

till then..selamat beramal..salam~
MySpace


kt kaki ada nota::
buat baek berpada-pada.buat jahat sekali je seumur hidup.ekekekek.chow..salam~





5 comments:

  1. hahahaha..... post entry lg.
    xbole bla tue anak dara ni...
    mmg xpatut, tp klu sye ngn awak...
    dieorg akan ckp...
    "akak awak tu cantek laa... nama die sape?"
    respon sye.."ko nampak ni (penumbuk)"
    walaupon dh faham maksud dieorg. sekian trimas

    ReplyDelete
  2. cant help it....what to do. Your intention is still good though

    ReplyDelete
  3. bagus punya cover line.. ckp rabun.. hahaha.. good idea..

    ReplyDelete